Dagliga Oregelbundna uppdateringar om arkitektur och närliggande ämnen i Sverige och annorstädes. Bloggen drivs på ideell basis. Vill du hjälpa till? Läs mer. Arkitekter utan gränser, Sveriges nystartade gren av arkitekternas världssamvete.

Muungano, nätverk av ingenjörer, filosofer, ekonomer, designers och arkitekter som undersöker design som en social och estetisk verksamhet.

Byggbrigaden, alla-kan-bygga-rörelse för unga och gamla amatörer.
Christopher Alexander: Pattern Language, Oxford University Press, 1977

Henri Lefebvre: The Production of Space, Basil Blackwell 1974

Peter Lundevall: Stockholm - den planerade staden, Carlssons 2006

Ragnar Uppman: I arkitektens öga, Carlssons 2006

Ingrid Sommar: Funkis, Bokförlaget Forum 2006

Lars Mikael Raattamaa: Politiskt Våld, Modernista 2003

Architecture For Humanity: Design like you give a damn: Architectural Responses to Humanitarian Crises, Metropolis Books, 2006

Alex Steffen (red), Al Gore (förord), Bruce Sterling (introduktion) m fl: Worldchanging, Harry N. Abrams, Inc 2006

Claes Caldenby och Fredik Nilsson: Om arkitektur, Arkus 2005
17 november 2006

Program

Här blir det snabba och grunda, ibland lite djupare, länkningar och presentationer av pågående arkitektur, avslutad arkitektur och bortglömd arkitektur. Målet är att skapa en bred och lättillgänglig ingång från ett svenskt perspektiv för att förstå arkitekturens nutida utveckling, dess implikationer i vardagen och dess möjligheter.

Den första posten, den här, är utan tvivel ett litet, knappt förnimbart, steg för människan, men ett stort steg för Arkitekturbloggen.se.

Vi har länge saknat en svensk sida som snabbt och rättrådigt fiskar upp det rellevanta ur floden av förbliflytande projekt. Tillsist tänkte vi att det är lika bra att göra det själva. Så här är den.

Presentation av oss som roddar med Arkitekturbloggen.se kommer dyka upp framöver. Vill du vara med och hjälpa till, kontakta oss via kommentarsfunktionen eller på info@arkitekturbloggen.se.

Uppdatering 070112: Nu har Arkitekturbloggen varit igång i två månader, men vi håller fortfarande på och kör in oss, vilket innebär att vi försöker hitta en ton, ett format, en inriktning och en lämplig omfattning för postningarna. Det kan man förstås inte hålla på med i all evighet men på grund av förestående resor kommer bloggen vara vilande under februari-mars, varför det blir först i slutet på mars som vi kör igång på allvar i frekventare omfattning.

7 kommentarer:

At 13 februari, 2007 22:31, Anonymous Anonym säger:

Jag diggar er blogg!

 
At 02 mars, 2007 21:31, Anonymous Anonym säger:

bra sida!

 
At 04 mars, 2007 11:12, Anonymous Anonym säger:

Måste man vara seriös eller får man busa?

 
At 11 augusti, 2007 21:29, Anonymous Anonym säger:

relevanta. med ett "L".

 
At 30 januari, 2009 16:07, Anonymous Anonym säger:

det där "dubbelkonsonantfelet" är lite av ett signum för erik berg (konstigt f.ö. då pojken annars tveklöst har skriftens gåva). men det är kanske gamla nyheter så här dryga 3 år efteråt...

 
At 24 maj, 2010 14:01, Anonymous Tomas Edström säger:

Förslag till komplettering av Slussen-förslaget.
2010-05-24 Tomas Edström, vissångare och estradör.
Först vill jag säga att vad man än bygger runt Slussen så måste man ta hänsyn till öppenhet och kontakt med vatten. Stockholm är en vattenstad och är det något som människor uppskattar så är det vattenytor. Det gäller både oss som bor i staden och gästande turister.
Nu till mitt förslag.
Stockholm är en av världens vackraste städer, varför då inte bjuda på en enastående upplevelse mitt i stan.
Jag tänker mig en linbana med gondoler som kunde sträcka sig mellan Gamla stan och Södermalm. Från Mosebacke torg till Kornhamnstorg, eller kanske bort mot Skeppsbron. Tänk att sakta och ljudlöst färdas i en gondol på den höjden med utsikt över hela stan och ända ut i skärgården. Nivåskillnaden är perfekt. Det vore väl en attraktion som heter duga! Många städer runt om i världen har sådana linbanor så det kan väl inte vara särskilt komplicerat att genomföra. Dessutom är väl miljöstörningen näst intill obefintlig. Fram för en sådan linbana, säger Tomas Edström.

 
At 14 juli, 2014 16:54, Blogger Unknown säger:

Bra sida! Kolla gärna in min blogg där jag kommer att nämna just den här sidan och många andra arkitektbloggar. www.fames.se/mabuhay/

 

Skicka en kommentar

Hem