Dagliga Oregelbundna uppdateringar om arkitektur och närliggande ämnen i Sverige och annorstädes. Bloggen drivs på ideell basis. Vill du hjälpa till? Läs mer. Arkitekter utan gränser, Sveriges nystartade gren av arkitekternas världssamvete.

Muungano, nätverk av ingenjörer, filosofer, ekonomer, designers och arkitekter som undersöker design som en social och estetisk verksamhet.

Byggbrigaden, alla-kan-bygga-rörelse för unga och gamla amatörer.
Christopher Alexander: Pattern Language, Oxford University Press, 1977

Henri Lefebvre: The Production of Space, Basil Blackwell 1974

Peter Lundevall: Stockholm - den planerade staden, Carlssons 2006

Ragnar Uppman: I arkitektens öga, Carlssons 2006

Ingrid Sommar: Funkis, Bokförlaget Forum 2006

Lars Mikael Raattamaa: Politiskt Våld, Modernista 2003

Architecture For Humanity: Design like you give a damn: Architectural Responses to Humanitarian Crises, Metropolis Books, 2006

Alex Steffen (red), Al Gore (förord), Bruce Sterling (introduktion) m fl: Worldchanging, Harry N. Abrams, Inc 2006

Claes Caldenby och Fredik Nilsson: Om arkitektur, Arkus 2005
04 december 2006

Containers

Att återanvända containers i byggande har varit högsta mode ett tag nu. Mängder av containerprojekt har pumpats ut från Holland, USA och unga kreativa arkitektkontor. Utan minst ett containerprojekt i bakfickan kan du inte räknas som kreativ och lovande.

Det hindrar inte att det fortsätter att vara en häftig idé. Här är en film om den Containerbyggda stadsdelen Containercity i London. Det ser trevligare ut än det låter:Det närmsta vi kommer det här i Sverige hitills är Kulturkampanjens hus i Stockholm.

(Via Brand Avenue)

Etiketter: ,

1 kommentarer:

At 20 april, 2007 15:57, Anonymous Anonym säger:

Gillar man container-arkitektur får man heller inte missa Nomadic museum av Shigeru Ban. Mycket bra byggnad men tyvärr en dålig medföljande utställning. Kolla in den i Tokyo nu eller någon annan stans sen!

 

Skicka en kommentar

Hem