Dagliga Oregelbundna uppdateringar om arkitektur och närliggande ämnen i Sverige och annorstädes. Bloggen drivs på ideell basis. Vill du hjälpa till? Läs mer. Arkitekter utan gränser, Sveriges nystartade gren av arkitekternas världssamvete.

Muungano, nätverk av ingenjörer, filosofer, ekonomer, designers och arkitekter som undersöker design som en social och estetisk verksamhet.

Byggbrigaden, alla-kan-bygga-rörelse för unga och gamla amatörer.
Christopher Alexander: Pattern Language, Oxford University Press, 1977

Henri Lefebvre: The Production of Space, Basil Blackwell 1974

Peter Lundevall: Stockholm - den planerade staden, Carlssons 2006

Ragnar Uppman: I arkitektens öga, Carlssons 2006

Ingrid Sommar: Funkis, Bokförlaget Forum 2006

Lars Mikael Raattamaa: Politiskt Våld, Modernista 2003

Architecture For Humanity: Design like you give a damn: Architectural Responses to Humanitarian Crises, Metropolis Books, 2006

Alex Steffen (red), Al Gore (förord), Bruce Sterling (introduktion) m fl: Worldchanging, Harry N. Abrams, Inc 2006

Claes Caldenby och Fredik Nilsson: Om arkitektur, Arkus 2005
17 april 2007

Scott Teplin

Scott Teplin är den sortens bildkonstnär som skapar en värld av associationer i varje enskild målning. Med penna, tusch, akvarell och en överdådig fantasi arbetar han i samma anda som Sven Nordqvist: bilden skall fyllas av intryck och ingenting är vad du först trodde att det var. Skalan rör sig från den lilla knappt synbara detaljen till den övergripande oväntade strukturen.Titta in på hemsidan. Lägg ett bud på drömkåken 28 rooms, labyrinten 30rooms, den här bjässen, eller, om plånboken bara tillåter mindre varianter av bostäder kanske ett puderrum.Remixade och återsammanfogade pussel av de välkända och oväntade objekt som utgör, eller kunde utgöra, ett hushåll. En delikat överdos av färg och kreativa utfall.

Man vill ju bara gå runt i bilderna.

Sån tur då att det idag finns fler världar där en arkitekt kan få sina verk uppförda än bara denna enda världsliga plats vi kallar verkligheten. Det innebär att även Scott Teplin kan "bli byggd". Ett gäng byggare har gjort precis det, i Second Life:


När vågar någon uppföra Creepy Peepers i verkligheten och slutligen ta död på den kvarvarande resten av privatsfären? En idé för ett annat Panopticon.

[via Virtual Suburbia] Tidigare om arkitektur i Second Life här.

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Hem